Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Educației promite inovarea curriculei la clasele V-IX. Când vor primi elevii noile manuale

Wednesday, 09 December 2015, 20:54 Sursă: REALITATEA.NET

“Pentru a avea curricula livrată așa cum trebuie, va trebui să facem un efort în zona carierei didactice. Vom operaționaliza, pe program de fonduri europene pe șapte ani, masterul didactic. Asta înseamnă că intrările în sistem vor fi de o calitate deosebită. Vom avea grijă și de cei care sunt în sistem, să îi ajutăm la abilitarea curriculară. Manualele vor fi pilotate în vară. Nu s-a mai întâmplat acest lucru. Vom avea summer camp și manualele vor fi pilotate cu beneficiarii, cu tineri, cu copii, cu clase, astfel încât să înțelegem și reacția beneficiarilor, și în octombrie vom veni la timp cu licitațiile ca să avem manuale în 2017", a declarat ministrul Educației.

În ceea ce privește universitățile, ministrul Educației a declarat că “aici este o creștere de 22% a finanțării de bază". 

"Pentru prima dată după ani mulți e deschis accesul la fondurile universităților, cheltuirea din sold. Creșterea autonomiei e asociată cu cerința de transparență și vă asigur că transparența va fi una care să vă placă”, a adăugat Curaj. 

Potrivit ministrului Educației, pe zona de cercetare, creșterea bugetului este cu 33% și “încheiem un ciclu 2007-2013 marcat de lipsa de predictibilitate și pornim implementarea strategiei de cercetare-dezvoltare pentru specializarea inteligentă a României”.

Pe de altă parte, Curaj a vorbit și despre laserul de la Măgurele și a precizat că este construit pe fonduri europene destinate coeziunii, deci care trebuie să ducă la creșterea forței de muncă: “Vom operaționaliza conceptul de Laser valley - land of lights. În toamnă vom avea un eveniment mare internațional, prin care vom spune că România nu numai că știe, dar și poate”, a adăugat ministrul Educației.

Curaj a anunțat și 'repornirea motoarelor la Institutul Cantacuzino'.

“Avem infrastructură importantă acolo, avem oameni pricepuți, trebuie să ne concentrăm pe capacitatea managerială și repornirea motoarelor”, a spus ministrul Educației. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL