Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministerul Transporturilor a publicat o nouă versiune a legii care prevede tehnologia 5G

Friday, 04 September 2020, 12:01 Sursă: Realitatea.net

Proiectul de lege publicat la sfârșitul lunii iulie a fost reclamat ca evaziv, realizat fără consultarea specialiștilor pe partea tehnica. A fost considerat un proiect care deschide calea către eliminarea unor furnizori și posibila distorsionare a pieței prin practici posibil anti-concurențiale.

Aproximativ 80% dintre cei care au luat cuvântul în cadrul dezbaterii publice au susținut că este nevoie să fie realizată o evaluare atentă a impactului proiectului, precum și de extinderea perioadei de consultare. Multi dintre acestia solicita in acest moment o noua dezbatere publica pentru a clarifica probleme tehnice din actualul proiect de lege.

Autorizarea furnizorilor rămâne în decizia Prim-ministrului, pe baza avizului Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT). In acelasi timp, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția desemnată să verifice și să asigure securitatea tehnică și reziliența rețelelor de comunicații, inclusiv prin solicitarea de informații operatorilor de comunicații.

Diversi consultanti în telecomunicații au insistat că proiectul de lege trebuie retras si refacut, fiind în contradicție cu reglementările UE privind o piață liberă comună. Multe voci spun că dacă va fi adoptat în forma actuală, proiectul poate afecta competiția, mărind astfel costurile utilizatorilor finali și deschizând o poartă spre impredictibil.

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL