Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mesaje de Ziua Națională a României transmise de NATO. Cum este văzută România de aliații săi

Tuesday, 01 December 2020, 19:03 Sursă: Realitatea.net

''Sărbătorim aliatul nostru #România, astăzi - #NoiSuntemNATO'', se arată în mesajul care însoțește fotografia cu Drapelul României.

"Alăturați-vă nouă în sărbătorirea zilei de 1 decembrie, Ziua Națională a României, și rămâneți la curent cu o serie de mesaje video înregistrate la studioul de televiziune cool al NATO de către reprezentanții permanenți din Canada, Danemarca, Franța, Italia, Norvegia, Polonia, Spania, Statele Unite și președintele Comitetului militar NATO. Vă mulțumim pentru urările voastre calde! La mulți ani, România! WeAreNATO", mai arată în mesajul citat.

Acesta nu este însă singurul mesaj adresat României cu prilejul Zilei Naționale de 1 Decembrie. Preşedintele Comitetului Militar NATO, mareşal-şef de aviaţie, Sir Stuart Peach, a scris - într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Delegaţiei Permanente a României la NATO: ''România contribuie la menţinerea puternică a NATO, demonstrând că suntem mai puternici împreună. Este bine să ai prieteni! La Mulţi Ani, România! Întâi decembrie este un simbol al unităţii şi solidarităţii. La fel ca NATO. (...) De la aderarea la Alianţa noastră cu 16 ani în urmă, România a fost un Aliat puternic şi angajat. (...) România găzduieşte, de asemenea, un sit pentru apărarea NATO împotriva rachetelor balistice şi contribuie la securitatea în Marea Neagră, regiunea dumneavoastră. România este, de asemenea, printre naţiunile care îndeplinesc în prezent NATO Defence Pledge (angajamentul privind creşterea cheltuielilor pentru apărare). Şi aveţi planuri de a vă moderniza forţele armate în următorul deceniu pentru a vă asigura că rămâneţi capabili şi pregătiţi'', scrie responsabilul militar aliat, citat de Agerpres.

De asemenea, reprezentanţii permanenţi ai Canadei, Danemarcei, Franţei, Italiei, Norvegiei, Poloniei, Spaniei şi Statelor Unite evidenţiază rolul de ''aliat model'' al României, cu ocazia Zilei Naţionale, în mesaje video postate pe aceeași pagină de Facebook a Delegaţiei Permanente a României la NATO.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL