Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

Martisor // Tradiţii, obiceiuri, superstiţii de 1 Martie. Ce să NU faci azi dacă vrei să ai noroc tot anul 

Saturday, 29 February 2020, 21:00 Sursă: L. G.

TRADITII MARTISOR // În unele zone, copiii purtau mărţişorul 12 zile la gât, iar apoi îl legau de ramura unui pom tânăr. Dacă în acel an pomului îi mergea bine, însemna că şi copilului îi va merge bine în viaţă şi va fi sănătos.

În alte cazuri, mărţişorul era pus pe ramurile de porumbar sau păducel în momentul înfloririi lor, copilul urmând să fie alb şi curat ca florile acestor arbuşti.

Folcloristul Simion Florea Marian scrie că mărţişorul serveşte celor care îl poartă "ca un fel de amuletă", dar cine doreşte ca acesta să aibă efectul dorit "trebuie să-l poarte cu demnitate".

1 Martie - Martisor. În zilele noastre, Mărţişorul se poartă o perioada de timp bine determinată şi nu mai este purtat la gât, ci la încheietura mâinii, sau este prins în piept, cu convingerea că toate dorinţele se vor împlini.

TRADITII MARTISOR // Dacă mărțișorul este dat jos înainte de vreme, este un semn al ghinionului. După ce este dat jos, nu se arunca, ci se prinde in ramurile unui pom fructifer pentru a-i aduce belsug.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-01 15:27:47
Niță Marian

Pintea asta este o escroacă Psdistă la fel ca si Pop ăla de la educatie.

Alte articole din: ACTUAL