Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Macron a anunțat patru mari axe de lucru pentru noul guvern. Reconstrucția țării, prioritară

Thursday, 09 July 2020, 00:17 Sursă: realitatea.net, hotnews

Președintele s-a întâlnit, la Palatul Elysee, cu echipa noului cabinet, cerând,,o schimbare profundă de metodă”.

,,Este un guvern de 600 de zile, așa cum a arătat președintele Republicii, de vreme ce mai sunt mai puțin de doi ani înainte de finalul acestui cincinal și până în ultima zi (...), ne vom îndeplini pe deplin sarcina noastră și vom lucra din greu, cu hotărâre”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, la finalul întâlnirii. Acesta a precizat că Macron a stabilit patru mari direcții de lucru, prioritară fiind reconstrucția țării, economică, socială, de mediu, culturală și teritorială.

A doua axă vizează patriotismul republican. ,,Vom avansa cu obiective clare, vom merge până la capătul ambiției noastre privind școala”, a declarat Attal, referindu-se și la justiție și poliție, instituții care ,,sunt zbuciumate,” și la ,,egalitatea de șanse”.
 
Un alt obiectiv stabilit de președinte prevede ,,mai multe libertăți și asociații mai largi decât înainte”, cu sprijinul ,,forțelor vii ale națiunii, economice și sociale și sindicate.”
 
Purtătorul de cuvânt al guvernului a precizat că ,,a patra axă este Europa, de vreme ce nu ne construim independența fără o politică europeană cât mai puternică posibil”.
 
Cele patru axe vor fi prezentate de premierul Jean Castex în declarația sa de politică generală, săptămâna viitoare, notează hotnews. 
 
Jean Castex este cel care a coordonat planul de ieșire din carantină în timpul epidemiei de coronavirus. Acesta a fost propus de Emmanuel Macron după demisia lui Edouard Philippe din funcția de premier.

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL