Lucrările de la baza Deveselu se apropie de finalizare. Dușa a avansat ultimul termen

Wednesday, 19 August 2015, 17:15 Sursă: REALITATEA.NET

"Împreună cu cadrele responsabile din MApN am efectuat o vizită la baza de la Deveselu, că am dorit să văd stadiul executării lucrărilor, mai ales a celor care sunt în responsabilitatea ministerului nostru. Am vizitat și baza sistemului antirachetă. Lucrările sunt în grafic, se apropie de finalizare, practic, în lunile septembrie-octombrie se finalizează toate lucrările, astfel încât, termenele pe care le-am stabilit cu partenerul american să fie respectate", a spus ministrul Apărării, potrivit HotNews.ro.

Mircea Dușa a ținut să precizeze că la Deveselu au fost finalizate, până în prezent, lucrările la infrastructura comunei, autoritatea locală realizand deja stația de epurare cu banii alocați de către Guvernul României.

"În același timp, Guvernul a alocat bani și pentru extinderea rețelei de apă potabilă din zona unde va funcționa sistemul antirachetă și în comuna Deveselu și pot să vă spun că s-a finalizat stația de epurare de către autoritatea locală, din banii de la bugetul de stat. Sunt realizate premisele pentru operationalizarea conform graficului a sistemului antirachetă de la Deveselu", a conchis Mircea Dușa.

Rusia atacă iar centrul de la Deveselu. Lavrov: Scutul antiracheta al SUA din Europa devine inutil

 


La 3 mai 2011, președintele României de atunci, Traian Băsescu, anunța public decizia CSAT privind aprobarea amplasării la Unitatea militară Deveselu, în județul Olt, a componentelor din România ale sistemului de apărare antirachetă. La 13 septembrie 2011, ministrul Afacerilor Externe al României și secretarul de stat al SUA semnau, la Washington, acordul între România și Statele Unite ale Americii privind amplasarea în România a sistemului SUA de apărare împotriva rachetelor balistice.

Documentul a fost ratificat de Parlamentul României prin Legea nr. 290/ 2011, care a întrat in vigoare la 23 decembrie 2011.

La 28 octombrie 2013 au început lucrările principale de construcție la Facilitatea antirachetă din cadrul Bazei militare Deveselu, iar la 29 iulie 2014 a fost finalizat cadrul de implementare a Acordului (14 Aranjamente de Implementare/amendamente la Aranjamentele de Implementare).

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL