Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Locul din România în care iarna s-a instalat deja. Stratul de zăpadă măsoară 20 cm

Wednesday, 22 November 2017, 15:52 Sursă: REALITATEA.NET

"Traficul rutier a fost ușor îngreunat numai pe o porțiune a DJ 184 Cavnic—domeniul schiabil Cavnic—Pasul Rotunda, unde s-a intervenit cu utilajele pentru curățarea drumului. Acum pe această porțiune de drum montan se poate circula în condiții optime, iar cei care intenționează să meargă la schi o pot face fără niciun fel de problemă. Singurul aspect pe care trebuie mereu să-l amintim e acela al pregătirii șoferilor sau transportatorilor de marfă care trec prin județul Maramureș, să aibă mașinile pregătite corespunzător sezonului rece, să aibă în vedere că peste 80% din drumurile naționale și județene traversează zone montane (Munții Gutâi, Țibleș și Pietrosul Rodnei n.red.) și să respecte normele de conduită în trafic și lucrătorii care asigură întreținerea acestor drumuri care se află aproape în permanență în teren", a spus Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, DJ 184, DN 18 și DN 19 sunt drumurile cel mai des utilizate de transportatorii de marfă atât în interiorul județului, cât și de firmele care transportă marfă din și în spre județul Maramureș.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Maramureș, Florina Meteș a precizat pentru AGERPRES că participanții la trafic trebuie să se informeze despre starea drumurilor și condițiile meteo asupra zonei care urmează să o parcurgă.

"Atât transportatorii de mică și mare capacitate, dar și cetățenii care pornesc la drum ar trebui să se informeze, și chiar recomandăm acest lucru, despre starea drumurilor, condiții meteo și locurile unde au loc intervenții, îndeosebi pe acele porțiuni de drum din zona montană pentru a evita situațiile neplăcute. Cel mai important aspect e ca fiecare participant la trafic să aibă mașina sau camionul pregătit corespunzător sezonului rece și să aibă în vedere că în zonele înalte la altitudini de peste 700 de metri vremea se poate schimba în decurs de câteva ore", a spus Florina Meteș.

Aceasta a mai precizat că în ultimele ore ninsoarea căzută, îndeosebi în zona montană a județului Maramureș, n-a cauzat evenimente rutiere.

În zona domeniului schiabil Cavnic din Munții Gutâi, stratul de zăpadă căzut depășește 20 de cm, iar pe majoritatea drumurilor județene și comunale atât în zona de munte cât și la șes participanții la trafic pot întâlni pe alocuri perdele de ceață, carosabil umed și precipitații sub formă de ploaie.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL