Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lockdown-ul afectează circulația feroviară în tot mai multe țări europene. Ce se întâmplă în România

Thursday, 12 November 2020, 11:15 Sursă: Realitatea.net

În Franța, șapte din 10 TGV-uri nu vor mai circula până la începutul lunii decembrie, iar gradul de ocupare a trenurilor a scăzut de la 60% la începutul lui octombrie, la 15% în prezent, pe fondul noilor măsuri de lockdown.

Numărul redus de pasageri a făcut ca doar o mică parte dintre trenurile Eurostar către Anglia să mai circule, iar compania a schimbat regulile, astfel că poate anula trenurile cu foarte puțin timp înainte de ora plecării, dacă rata de ocupare este scăzută.

O situație similar întâlnim și în Danemarca, care a redus numărul trenurilor IR până pe 3 decembrie, în vreme ce alte rute au fost scurtate.

Și Elveția a decis să reducă semnificativ legăturile cu Franța și Italia, unele măsuri fiind valabile până pe 1 decembrie, iar altele până pe 12 decembrie.

Cehia, una dintre țările care a suferit cel mai mult în acest al doilea val al pandemiei, a redus multe dintre legăturile dintre regiuni, menținând însă majoritatea trenurilor de navetiști.

Cât privește situația de la noi din țară, vă reamintim că, pe 7 noiembrie, CFR Călători a anunțat că suspendă 11 trenuri destinate pentru naveta elevilor. Companiile feroviare spun că dacă oamenii poartă mască și se dezinfectează, riscul de infectare este extrem de mic în trenuri, mai arată sursa citată.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL