Lovitură neaşteptată pentru liderul UDMR Kelemen Hunor! Nu l-au lăsat să treacă

Saturday, 06 April 2019, 20:23 Sursă: REALITATEA.NET

Kelemen Hunor nu a fost lăsat să intre în Ucraina. Președintele UDMR a explicat că a fost oprit la graniță și nu i s-a permis accesul în statul ucrainean, unde ar fi trebuit să participe la aniversarea înființării Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică. 

Adaugă părerea ta

Kelemen Hunor a povestit totul pe pagina sa de Facebook.

"În această dimineață m-am trezit cu câteva ore mai devreme ca de obicei. La 2.15 a sunat deșteptătorul, iar la ora trei eram deja în mașină, în drum spre Ucraina. Am vrut să ajung în Ujhorod, unde prietenii noștri sărbătoresc cea de a 30-a aniversare de la înființarea Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică. (...) Aș fi făcut toate acestea dacă autoritățile ucrainene mi-ar fi permis să intru în țară după o oră de așteptare și verificare la frontieră. Însă accesul mi-a fost refuzat fără nicio explicație clară. Mi-au comunicat doar, pur și simplu, că nu pot intra în țară", a scris Kelemen Hunor pe rețeaua de socializare. 

Indignat, președintele UDMR a cerut explicații atât ambasadorului ucrainean, cât și de la ministrul de Externe."În aceste condiții pot doar să transmit de aici, cele mai bune urări Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică, membrilor și simpatizanților acesteia și, în același timp, îi asigur pe maghiarii din Transcarpatia de solidaritatea UDMR. Bineînțeles, am informat ministrul român de Externe despre incident și mă voi adresa luni Ambasadei Ucrainei la București și voi cere o explicație pentru ceea ce s-a întâmplat, a mai spus Kelemen Hunor.