Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lenovo a preluat divizia de telefoane Motorola de la Google pentru 2,91 miliarde dolari

Thursday, 30 October 2014, 14:32 Sursă: Mediafax

Motorola urmează să fie integrată ca subsidiară a Lenovo şi îşi va păstra în continuare sediul la Chicago, relatează The Wall Street Journal.

Google va păstra portofoliul de patente al Motorola în urma tranzacţiei, în timp ce Lenovo a primit licenţă de folosire a acestora. Acest fapt permite Google să protejeze producătorii de telefoane care folosesc sistemul de operare Android, în procesele legate de drepturile de proprietate intelectuală. Android este instalat pe majoritatea smartphone-urilor la nivel global.

În Statele Unite, Lenovo intenţionează să vândă în continuare telefoane sub marca Motorola.

Motorola s-a dovedit a fi o divizie neprofitabilă pentru Google de la preluarea sa, în 2012, pentru 12,5 miliarde de dolari. Cota Google pe piaţa smartphone-urilor a scăzut de la 2,3% în 2012 la circa 1% în 2013, potrivit companiei de analiză a pieţei IDC.

Yang Yuanqing, directorul general executiv Lenovo, a declarat de mai multe ori în acest an că estimează că va transforma Motorola într-o unitate profitabilă în mai puţin de un an şi jumătate de la încheierea procesului de preluare.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL