Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce schimbări aduce legea turismului, adoptată azi de Guvern

Wednesday, 24 April 2019, 17:20 Sursă: REALITATEA.NET

Legea turismului reglementează pentru prima dată direcții importante pentru acest sector, astfel că în actul normativ sunt prevăzute înființarea Organizațiilor de Management al Destinației (OMD), Sistemul Informatic de Evidență a Activității de Turism din România (SIEATR), dreptul de preferință în închirierea plajelor turistice pentru hotelurile care sunt în vecinătatea Mării Negre, precum și redeschiderea birourilor externe de promovare turistică.

"Legea turismului a fost o prioritate încă de la preluarea mandatului. Era nevoie urgent de o actualizare a cadrului legislativ, vechi chiar și de 20 de ani, în condițiile în care domeniul a evoluat în ultima perioadă datorită inovațiilor tehnologice. Tocmai pentru că foarte multe vacanțe sunt planificate online, am introdus în acest act normativ și obligativitatea administratorilor site-urilor sau platformelor dedicate închirierii de spații de cazare de a nu promova anunțurile pentru structuri neclasificate/neînregistrate", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Sistemul Informatic de Evidenţă a Activităţii de Turism din România, introdus prin legea turismului, va asigura o radiografie a reală a gradului de ocupare a structurilor de primire turistică., potrivit unui comunicat al ministerului de resort.

Legea turismului prevede și descentralizarea unor competențe ale Ministerului Turismului, măsură care vine în sprijinul mediului privat. Astfel, clasificările unităților de cazare, atestarea ghizilor de turism, omologarea pârtiilor și traseelor turistice și autorizarea plajelor vor fi emise de autoritățile locale.

De asemenea, în legea turismului sunt și noutăți pentru domeniu, așa cum sunt și noile metode de control de tip „mistery-guest". Aceasta este o măsură în plus prin care Ministerul Turismului se va putea asigura că nivelul serviciilor turistice este la standarde corespunzătoare.

Legea turismului atinge un aspect prevăzut în Programul de Guvernare al PSD-ALDE, respectiv reînființarea birourilor externe de promovare turistică, astfel încât să fie stabilită legătura directă între România și turoperatorii internaționali. Detalii despre legea turismului aici

Proiectul de lege a fost prezentat în liniile-cheie și aici

Legea turismului, prioritatea zero a ministrului Trif. Ce prevede aceasta


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL