Coronavirus - România: 1952 de cazuri confirmate

Lansate cu surle şi trâmbiţe, lucrările la Pasajul Domneşti s-ar putea împotmoli (VIDEO)

Monday, 22 April 2019, 19:25 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru şoferii care circullă regulat pe segmentul sudic al Centurii Capitalei, zona Domneşti-Bragadiru este un adevărat coşmar. De ani de zile, în acestă zonă se formează cozi kilometrice, care uneori seamnă cu o imensă parcare, pentru că autoturismele și TIR-urile abia înaintează.

Cam cu aceeaşi ritm evoluează şi lucrările. Contractul pentru realizarea Pasajului Domnești a fost semnat în urmă cu doi ani, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la începutul anului, dar abia acum lucrurile s-au pus în mişcare, pentru că lipsea un utilaj. 

Acum, termenele sunt din nou puse sub semnul întrebării, pentru că Ministerul Transporturilor n-a terminat exproprierile, iar constructorul poate lucra doar pe o treime din suprafață.

"Avem o autorizație parțială de construcție, într-adevăr, pentru că mai sunt exproprieri suplimentare de făcut. Mai sunt 127 de imobile care trebuie expropriate. Deja hotărârea de Guvern pt exproprieri a trecut de Finanțe și este acum la Ministerul Justiției, iar după ce trece și de Justiție va intra în ședința de Guvern spre aprobare", a declarat Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR, pentru Realitatea TV.

Lucrările au loc acum doar pe raza comunei Clinceni. Acolo se forează pentru realizarea pilonilor podului, dar mai este nevoie de autorizații de la administrațiile locale din Domnești și Bragadiru. În plus, Ministerul Transporturilor a alocat doar 1% finanțare din totalul investiției.

Pasajul este așteptat de locuitorii din zonă de peste un deceniu. Proiectul ar trebui să fie gata peste doi ani și presupune construirea unui sens giratoriu suspendat.

sursă video; Realitatea TV


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL