Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

La pensie, cu şase ani mai devreme dacă ai trei copii. Ce cred mamele din România despre propunere

Wednesday, 23 August 2017, 13:05 Sursă: REALITATEA.NET

Reamintim că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, la un post TV, că noua lege a pensiilor va prevedea că femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede, explicând că această măsură a făcut unele persoane să o abordeze şi să-i spună că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.

Este mai important ceea poţi să-i oferi copilului din momentul în care se naşte, spune Ana Măiţa.

"Este o propunere foarte interesată, dar mă tem că mamele din România în momentul în care i-au decizia naşterii unui copil nu se gândesc la beneficiile de la pensie. Ele au nevoie de ajutor pe perioada creşterii copiilor, atunci când nevoile acestora sunt cele mai stringente. Nu când copii sunt mari, sunt adulţi. Este o propunere despre care credem că nu e utilă în România", a declarat Ana Măiţă la REALITATEA TV.

Propunerea care vrea să stimuleze natalitatea

"Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu şase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică? Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteţi siguri că nu va veni cineva care să modifice legislaţia, pentru că eu am doi copii şi mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere", a spus ea.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL