Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis: ”Nu luăm în calcul AMÂNAREA alegerilor! Chiar azi au loc alegeri în SUA, o țară mult mai greu lovită de pandemie decât România”

Tuesday, 03 November 2020, 18:18 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

”Nu luăm în calcul amânarea alegerilor și experții nu sunt de părere că trebiue amânate. Chiar azi au loc alegeri în SUA, o țară mult mai greu lovită de pandemie decât România. Nu trebuie să ne legăm de un anumit număr, ci să privim situația ca un întreg”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele a reiterat, în cadrul conferinței de presă, că se va implica în continuare direct pentru consolidarea parteneriatului strategic cu SUA.

”Relația cu SUA e fundamentală pentru securitatea României. Administrația SUA, indiferent de coloratura politică, a susținut permanent România. Cu precădere în ultimii ani, s-au înregistrat progrese pe multiple dimensiuni de cooperare.

Am dezvoltat o viziune comună România – SUA cu privire la Marea Neagră, au fost puse bazele creșterii prezenței militare a SUA în România. La capitolul cooperare economică și energie au fost înregistrate progrese semnificative în domeniul nuclear civil. În ce privește vizele, partea americană a dat semnale că acordă o semnificație deosebită obținerii de progrese în acest domeniu. Eu mă voi implica în continuare direct pentru consolidarea parteneriatului strategic cu SUA”, a declarat Klaus Iohannis, marți.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL