Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis i-a vorbit Papei Francisc despre victoria în alegerile europarlamentare

Friday, 31 May 2019, 13:45 Sursă: REALITATEA.NET

Klaus Iohannis nu a uitat de victoria obținută duminică la alegerile europarlamentare și a amintit acest lucru, ce-i drept în mod voalat, în timpul discursului susținut la Cotroceni în prezența Papei Francisc.

Președintele a amintit de mesajul papei Ioan Paul al II-lea în timpul vizitei la București, spunând că acesta avea încredere în destinul european al României. 

"În urmă cu mai puțin de o săptămână acest destin european a fost confirmat cu forță de românii din țară și străinătate", a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni. 

"La finalul vizitei sale în România, Sfântul Ioan Paul al II-lea ne-a lăsat, la 9 mai 1999, un puternic mesaj de încredere în viitorul ţării noastre, în vocaţia sa europeană, în rolul civilizaţiei noastre de punte între Occident şi Orient. Astăzi, vă pot mărturisi că mesajul primit atunci a rodit, iar România şi-a regăsit destinul în familia Europei unite. În urmă cu mai puţin de o săptămână, acest destin european a fost reconfirmat cu forţă de românii din ţară şi de cei din străinătate. Diplomaţia pontificală continuă să reprezinte un factor pacificator şi de echilibru în abordarea problemelor de pe agenda globală. În faţa provocărilor contemporane, cetăţenii României privesc vizita Sanctităţii Voastre ca pe o nouă încurajare de a se împlini prin înfăptuirea binelui comun, de a contribui la o societate a dreptăţii şi la o lume a iubirii dintre oameni", a afirmat Iohannis, la întâlnirea Papei Francisc cu autorităţile statului, societatea civilă şi corpul diplomatic, care are loc la Palatul Cotroceni.

El a arătat că este o mare bucurie să-l primească pe Papa Francisc la Palatul Cotroceni.

"Vă veţi afla pentru câteva zile pe tărâmul Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, şi sunt convins, Sfinte Părinte, că în Bucureşti, la Iaşi, la Şumuleu Ciuc şi la Blaj veţi fi întâmpinat cu cea mai mare căldură. Veţi putea cunoaşte ţara pe care Sfântul Ioan Paul al II-lea a denumit-o, atât de frumos, 'grădina Maicii Domnului'. La rândul nostru, ne vom bucura să fim gazdele Episcopului Romei, locul rădăcinilor noastre de limbă şi credinţă", a spus Iohannis.

El a amintit că în această perioadă România îşi exercită primul mandat la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

"Aşa cum aţi subliniat în diferite ocazii, trebuie să avem grijă de casa noastră comună - Europa", a afirmat şeful statului, precizând că prin declaraţia adoptată pe 9 mai la summitul de la Sibiu liderii europeni au reafirmat cu claritate "voinţa de a lucra împreună pentru o Europă reunită în pace şi democraţie, o singură Europa, condusă de valorile şi libertăţile sale".

Papa Francisc și-a început vizita de trei zile în țara noastră, desfășurată sub motto-ul „Să mergem împreună”.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL