Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis a dezvăluit ce a vorbit cu președintele Statelor Unite. Ce a promis Donald Trump

Tuesday, 28 April 2020, 20:03 Sursă: realitatea.net


„Datele ce pot fi comunicate public din această convorbire au fost puse în comunicatul de presă. A fost o discuție foarte caldă, bună. Am discutat despre măsurile luate în pandemie, despre problema materialelor de protecție, despre ventilatoare. Și președintele Trump a întrebat imediat dacă avem nevoie de ventilatoare și i-am spus că da și a spus că va trimite cât se poate de repede ventilatoare în România.

Am discutat despre impactul economic, despre măsurile de relaxare și despre securitatea flancului estic al NATO și i-am spus foarte franc că noi contăm pe SUA și NATO pentru a asigura securitatea noastră pe flancul estic”, a declarat Klaus Iohannis, despre discuția avută cu președintele Donald Trump.

***

Președinții Klaus Iohannis și Donald Trump au avut sâmbătă, 25 aprilie, o convorbire telefonică, la solicitarea părții americane, informează un comunicat al Administrației prezidențiale.

Comunicatul Administrației Prezidențiale:

„Convorbire telefonică a Președintelui României, Klaus Iohannis, cu Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut sâmbătă, 25 aprilie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, la solicitarea părții americane.

Discuția s-a concentrat asupra crizei epidemiologice generate de noul coronavirus, precum și asupra modalităților de consolidare a relației transatlantice și a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

Președintele Klaus Iohannis a transmis solidaritatea cu poporul american și condoleanțe pentru pierderile de vieți omenești cauzate de pandemia generată de noul coronavirus.

Președintele României a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat țării noastre de către SUA, referindu-se, printre altele, la facilitarea de către partea americană a utilizării avioanelor de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, care au adus în România echipamente de protecție esențiale pentru personalul medical. Totodată, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat și sprijinul american pentru obținerea, de către România, a unui echipament de detecție de tipul RT-PCR, printr-un program al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), finanțat de SUA, precum și ajutorul de 800.000 de dolari pentru România dedicat exclusiv luptei împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

Cei doi șefi de stat au trecut în revistă măsurile adoptate pe plan național în ambele state, rezultatele acestora, precum și planurile de acțiune în perioada imediat următoare în domeniile medical și economic.

Președintele României a subliniat că una dintre prioritățile autorităților române este asigurarea tuturor echipamentelor și medicamentelor necesare combaterii eficiente a pandemiei.

În acest sens, Președintele Donald Trump și-a manifestat intenția de a trimite țării noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor.

Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald Trump au reafirmat, cu acest prilej, angajamentul comun pentru soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, precum și pentru consolidarea cooperării în domeniul securității și cel economic”.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL