Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Juan Carlos al Spaniei, ÎN EXIL! Fostul rege părăsește definitiv țara din cauza acuzațiilor de corupție

Monday, 03 August 2020, 21:17 Sursă: realitatea.net, agerpres.ro

Autor: Ioana Stanescu

 

„Cu aceeași dorință de a servi Spania, dorință care mi-a inspirat domnia în fața repercusiunilor generate de anumite evenimente trecute din viața mea privată, vreau să îmi exprim disponibilitatea absolută pentru a contribui la facilitarea exercițiilor funcției tale”, se arată în scrisoarea trimisă de Juan Carlos fiului său.

Fostul rege Juan Carlos a anunțat printr-un comunicat decizia sa de a pleca din Spania, în contextul informațiilor privind transferurile sale de bani dintre o fundație din Panama și un cont al său din Elveția.

Justiţia elveţiană şi spaniolă anchetează în special transferul unei sume de circa o sută de milioane de dolari care ar fi fost vărsată în secret de către Arabia Saudită într-un cont al regelui Juan Carlos în Elveţia.

Presa spaniolă a publicat în iulie 2018 înregistrări în care fosta sa amantă nemţoaică, Corinna Larsen (cunoscută şi sub numele de Corinna zu Sayn-Wittgenstein), afirma că Juan Carlos a încasat un comision pentru ca unor societăţi spaniole să li se atribuie contractul pentru un tren de mare viteză între Mecca şi Medina în anul 2011, potrivit Agerpres.

Juan Carlos a fost rege al Spaniei în perioada de după dictatura lui Francisco Franco, începând cu 1975 și a fost considerat, pentru multă vreme, simbolul democrației și constituționalismului într-o țară care și-a făcut tranziția la regimul democratic odată cu venirea sa pe tron. El a abdicat în 2014 în favoarea fiului său, Felipe.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL