Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jianu, atac dur la adresa clasei politice: Programe de guvernare inventate şi paralele

Tuesday, 14 November 2017, 14:38 Sursă: REALITATEA.NET

"Programele de guvernare ale fiecărui guvern în această țară nu ar trebui să fie unele inventate și paralele cu necesități și rigori. Dau un exemplu concret, și anume această mutare a contribuțiilor de la angajator la angajați. Nu știu dacă cineva din mediul de afaceri a cerut-o. Atunci când faci o politică publică și o pui în aplicare, ea trebuie să vină ca urmare a unei cerințe, să rezolve o problemă, să fie ușor de pus în practică și să nu coboare de la Guvern. Ceea ce vreau să spun este că fiecare program de guvernare ar trebui să fie, de fapt, două rapoarte: Raportul Competitivității Index și Raportul Doing Business. Pe baza acestor rapoarte am construit, de altfel, și ideile din Programul de Guvernare al mediului de afaceri, preluate de actuala coaliție. Trebuie să ne ferim de a crea forme fără fond. Plecăm de la un lucru foarte consistent, dar nu îl ducem la capăt", a spus Jianu.

Acesta subliniat, de asemenea, că procesul de inovare în politicile publice ar trebui să pornească de la desființarea "mutatului de hârtii".

Guvernul a aprobat, pe 8 noiembrie, prin modificarea Codului fiscal, o serie de măsuri privind impozitul pentru IMM-uri, impozitul pe venit și contribuțiile sociale. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL