Prima reacţie a Jandarmeriei după ce trupele antitero au fost fotografiate la protestul de sâmbătă

Sunday, 13 May 2018, 12:40, Sursă: REALITATEA.NET

Jandarmeria Capitalei precizează, în legătură cu informaţiile apărute în mass-media şi mediul online privind prezenţa unor jandarmi înarmaţi la protestul din Piaţa Victoriei, că echipajul respectiv face parte dintr-o structură antiteroristă, iar prezenta sa este obligatorie la manifestaţiile publice.

Adaugă părerea ta

"Este o măsură preventivă luată în contextul evenimentelor petrecute în ţări ale Uniunii Europene în care atacuri teroriste au vizat astfel de locuri aglomerate", informează Jandarmeria.

Potrivit sursei citate, aceste echipaje sunt folosite pentru intervenţia antiteroristă la obiectivele aflate în paza Jandarmeriei, la manifestaţii publice (de protest, religioase, cultural artistice), la manifestaţii sportive şi în zona staţiilor de metrou, scrie Agerpres.

"Prezenţa acestor jandarmi cu o dotare specială, adaptată genului de misiune pe care îl au, este un lucru firesc în contextul de ordine şi siguranţă publică internaţional şi arată preocuparea Jandarmeriei Române pentru securitatea cetăţenilor", mai arată Jandarmeria Capitalei.