Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis dă vina pe PSD pentru tragedia de la Piatra Neamț: ”Au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu DSP”

Tuesday, 17 November 2020, 18:18 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

”Sunt alături de familiile îndoliate și le urez sănătate celor care au suferit. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat imediat. Respectul și aprecierea mea pentru medicul Cătălin Denciu. Sistemul sanitar din România trebuie regândit din temelii. Subfinanțarea, lipsa de modernizare, corupția endemică, incompetența și neimplicarea. Toate au măcinat sistemul nostru medical și au făcut mulți profesioniști să plece din țară. E meritul medicilor că prin eforturi uriașe salvează vieți și vindecă pacienți în ciuda tuturor dificultăților. Doar reforme autentice făcute de o majoritate care lucrează pentru români pot schimba aceste defecte substructurale.

Ne lovim de aceleași obstacole: rezistența la schimbare. mereu aceeași politicieni care au secătuit România strigă de pe margine. Există și un vinovat moral. Cel care a blocat Guvernul lună de lună în Parlament și a îndemnat oamenii să nu respecte regulile în plină pandemie. Autoritățile locale pesediste, e un adevăr care trebuie spus, au aplicat după ureche măsurile de la centru. La Piatra Neamț au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu DSP. Nu alocă resurse suficiente, nu aplică standarde ridicate și preferă improvizații care în cele din urmă în mod tragic fac victime. România are nevoie de reforme profunde care sunt posibile doar cu sprijinul unei largi majorități parlamentare. De aceea votul din 6 decembrie e mai important ca oricând pentru a fi posibil amplul proces de reconstrucție pe care eu cu guvernul liberal ni le-am asumat.

Mâine organizez o întâlnire cu specialiștii pe tema echipamentelor din spitale. Există numeroase probleme care necesită rezolvarea cu prioritate. În condițiile suprasolicitare din secțiile ATI, rețelele de suport pot fi depășite, care creează riscul major al unor tragedii. Am solicitat autorităților o analiză a situației reale.

Trebuie să găsim soluții urgente pentru rezolvarea acestor probleme, care au fost neglijate ani la rând. O altă soluție pe termen lung este preluarea coordonării actului medical înapoi la MS. Vom putea face asta printr-un pachet de legi ale sănătății care poate fi adoptată de o nouă majoritate parlamentară aflată cu adevărat în slujba românilor”, a declarat președintele.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL