Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis, conferință de presă după noul bilanț al cazurilor de coronavirus! Ce măsuri de IMPUN după ce mai multe localități au intrat scenariul ROȘU

Wednesday, 28 October 2020, 10:54 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Declarația președintelui vine în contextul în care mai multe localități din România au intrat în scenariul roșu.

Președintele a susținut și marți o declarație de presă în care a atras atenția că situația epidemiologică atât la nivel european, cât și la nivel național se agravează constant.

”Ne așteaptă o perioadă foarte dificilă și sunt necesare eforturi susținute pentru a ține sub control epidemia. Lupta cu virusul se desfășoară pe două fronturi - pe de o parte, în zona de prevenție, prin care încercăm limitarea transmiterii infecției, și pe de altă parte în spitale, acolo unde bolnavii de COVID-19 au nevoie de îngrijire și de tratament de specialitate.

De aceea, am dorit să am o discuție aplicată cu experți recunoscuți de Terapie Intensivă și Ministrul Sănătății, care mi-au prezentat o analiză a resurselor de la Terapie Intensivă la nivel național, secțiile ATI la nivel național - și când vorbim de resurse, mă refer atât la paturi dotate cu aparatură specifică, cât și la personalul medical.

Guvernul a elaborat o strategie de creștere a capacității de terapie intensivă la nivel național chiar de la începutul pandemiei.

În tot acest timp, Ministerul Sănătății a desfășurat mai multe proiecte de achiziție de ventilatoare, monitoare, paturi și alte echipamente necesare secțiilor de Terapie Intensivă, astfel că, la acest moment, avem, conform rapoartelor din secțiile de ATI, 3.065 de paturi de Terapie Intensivă - pentru toți pacienții, nu doar COVID, deci, în total 3.065 de paturi -, 2.252 de ventilatoare mecanice, 2.756 de monitoare și o serie întreagă de echipamente achiziționate cu diverse surse de finanțare”, a declarat ieri Klaus Iohannis.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL