Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Înscrierea la grădiniţă: Câte locuri au mai rămas libere după prima zi de înscrieri

Tuesday, 12 May 2015, 10:20 Sursă: REALITATEA.NET

Conform calendarului privind cuprinderea copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani în învăţământul preşcolar, luni, 11 mai, a demarat etapa rezervată înscrierii copiilor nou-veniţi.

În vederea centralizării datelor statistice, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a pus la dispoziţia inspectoratelor şcolare - în regim opţional - o aplicaţie informatică de colectare a cererilor (disponibilă pe tot parcursul perioadei de înscriere), fiecare inspectorat şcolar având posibilitatea de a o utiliza în fiecare zi de înscriere sau doar la sfârşitul procesului în sine.

Per total, 27 de judeţe şi Municipiul Bucureşti au optat pentru utilizarea aplicaţiei, astfel că în cursul zilei de luni, 11 mai, au fost introduse în sistem 6.341 de cereri de înscriere, dintre care 3.320 în Capitală.

"Precizăm că introducerea datelor în aplicaţia informatică este o procedură separată de depunerea propriu-zisă a cererilor de înscriere la secretariatele grădiniţelor. Prin urmare, este exclusă apariţia unor probleme tehnice în procesul de colectare a acestor cereri. Aplicaţia este disponibilă în mod continuu, rulând pe un ansamblu de 10 servere, în sistem redundant. În cazul în care se constată eventuale congestii, termenul mediu de punere în funcţiune a unor noi servere este de cel mult 5 minute", au afirmat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Prin Hotărărea de Guvern privind aprobarea cifrelor de şcolarizare, pentru anul şcolar 2015-2016 au fost alocate 665.000 de locuri în învăţământul preşcolar public (toate grupele de vârstă: mică, mijlocie şi mare).

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL