Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

În urmă cu 75 de ani, acest cuplu a dispărut în munţi. Acum, salvamonţii au făcut o descoperire ŞOC

Tuesday, 18 July 2017, 19:07 Sursă: REALITATEA.NET

Corpurile perfect conservate zăceau unul lângă altul, având între ele rucsacurile, o sticlă, o carte şi un ceas, a declarat ziarului Le Matin Bernard Tschannen, directorul domeniului schiabil Glacier 3000, scrie Agerpres.

Un angajat al staţiunii a fost cel care le-a descoperit joia trecută în apropiere de teleschiul vârfului Dôme.

"Este vorba de un bărbat şi de o femeie îmbrăcaţi în haine din perioada primului război mondial", a adăugat Tschannen. "Gheaţa i-a conservat perfect iar obiectele personale sunt intacte", a subliniat el.

Potrivit lui, cuplul a căzut probabil într-o crevasă iar gheţarul a restituit corpurile în urma încălzirii climatice.

Poliţia va face teste ADN, însă ziarul Le Matin, care citează unul din cei şapte copii ai cuplului, asigură că este vorba de trupul unui cizmar, de 40 de ani, şi de al soţiei sale învăţătoare, de 37 de ani. Cei doi soţi au plecat pe jos, la 15 august 1942, în localitatea Chandolin pentru a-şi hrăni animalele aflate la munte.

Ar fi trebuit să se întoarcă în aceeaşi seară, dar după două luni şi jumătate de căutări fără succes, cei şapte copii ai lor rămaşi orfani au fost duşi în centre de plasament.

"Ne-am petrecut viaţa căutându-i neîncetat. Nu credeam că într-o zi le vom putea oferi funeraliile pe care le meritau", a declarat Marceline, care la momentul dispariţiei părinţilor săi avea 4 ani.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL