Iarna şi-a intrat în drepturi. Locul din România unde stratul de zăpadă măsoară câţiva centimetri

Sunday, 24 September 2017, 18:53, Sursă: REALITATEA.NET

Turiștii care vor să se aventureze în munții din zona Retezat, sunt sfătuiți să nu plece în drumeție. Vremea este potrivnică și asta pentru că în ultimele zile a nins în zonă.

Adaugă părerea ta

În Munţii Retezat, din judeţul Hunedoara, a început să ningă, de câteva zile, stratul de zăpadă măsurând câţiva centimetri. Din cuaza temperaturilor scăzute din ultimele zile, în Munţii Retezat, din judeţul Hunedoara, ninge încet de câteva zile. Astfel, duminică, stratul de zăpadă măsura câţiva centimetri.

"A nins în Retezat şi este frig. Dacă vă încumetaţi să urcaţi – deşi nu recomandăm – luaţi-vă echipament adecvat. Atenţie! În Retezat sunt doar câteva locuri cu semnal GSM. De reţinut că Salvamontul nu face permanenţă continuu, ca în plin sezon turistic", comunică reprezentanţii Parcului Naţional Retezat.
 
”Salvamont Hunedoara vă informează că activitatea de asigurarea a asistenţei salvamont în regim de permanenţă la refugiile Bucura, Zanoaga, Poiana Pelegii şi Buta, până la începerea iernii, se restrânge doar pentru perioada weekend-urilor. Toate refugiile vor rămâne deschise pentru a putea fi folosite de turişti”, spun reprezentanţii Salvamont Hunedoara.

 Sursa