Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Hoții de bancomate, infractori care ”și-au făcut studiile” în străinătate. Noi detalii despre cum acționa gruparea destructurată recent

Saturday, 24 October 2020, 15:53 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Din cei patru inculpați, cu vârste între 29 şi 33 de ani, doi au antecedente penale.

”Procedeul de introducere a dispozitivului artizanal dura undeva de la un minut şi jumătate, două minute, cu sustragerea banilor - 40 de secunde, un minut, deci undeva la patru minute cu totul de la intrarea în dispozitiv a hoţului până la ieşirea acestuia.
Autorii foloseau un autoturism înmatriculat în afara graniţelor României, pe care aplicau plăcuţe sustrase de la un autovehicul de pe raza judeţului Galaţi", a anunțat Cristian Gheorghe.

Comisarul-șef a precizat că aceștia au acţionat ca nişte ”infractori care îşi făcuseră studiile în străinătate.”

”Au acţionat profesionist, erau nişte infractori care îşi făcuseră ”studiile” în străinătate. De altfel, sunt anchetaţi, cercetaţi şi acolo pentru fapte similare. Şi-au luat toate măsurile de protecţie pentru a nu fi prinşi. Îşi alegeau dispozitive ATM care erau montate în localităţi retrase, evitau traseele care erau monitorizate cu camere de supraveghere, era genul de infractori foarte atenţi cu ceea ce se întâmplă în jurul lor”, a dezvăluit Gheorghe.

Directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale a confirmat că, în privința modului de operare,  jaful din Vrancea seamănă cu cel din Otopeni: ”este folosit acelaşi dispozitiv pizza - slide, un dispozitiv metalic care se introduce pe fanta de eliberare a numerarului şi care se iniţiază pentru explozie prin fitil - ardere prin fitil.”

Cei patru infractori au fost prinși în flagrant, la începutul săptămânii, când încercau să spargă un bancomat din comuna Vulturul, judeţul Vrancea. La acţiunea de prindere au participat poliţişti din cadrul IPJ Galaţi şi Vrancea, din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale și ai Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor. Cercetările în acest caz vizează patru jafuri.

Citește și ”Spărgătorii de bancomate, ARESTAȚI preventiv! Patru spargeri la indigo, patru bărbați după gratii! Cum operau aceștia în România și în alte state

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL