Haos la Primăria Capitalei. Plăţile, în stare de avarie. 23.000 de salarii, blocate

Monday, 07 September 2015, 14:38 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Viceprimarul Capitalei, Dan Darabont, a declarat, luni, că, în urma arestării primarului general Sorin Oprescu, s-a ajuns la o situație de avarie din punct de vedere tehnico-financiar la Primăria Municipiului București, considerând că trebuie să se întrunească de urgență consilierii generali pentru desemnarea conducerii interimare a instituției, relatează AGERPRES.

"Este o situație de avarie din punct de vedere tehnico-financiar la Primărie, nu are cine să semneze pentru o sumă mai mare de un milion de lei, deci Consiliul General este cel care poate printr-o hotărâre de delegare de competență pentru asigurarea interimatului să scoată din acest impas executivul Municipiului București. Cred că trebuie să lăsăm la o parte orice competiție între majoritate și minoritate, între Primăria Capitalei și primăriile de sector. Este acum vorba despre interesul bucureștenilor, despre dreptul lor la servicii publice funcționale", a declarat Darabont, în fața Primăriei Generale.

Totodată, el a atras atenția că trebuie plătite salariile.

"Zilele acestea noi trebuie să plătim salariile. Vă dau un exemplu. Pentru angajații Primăriei, pentru cei din RATB, RADET, este vorba despre peste 20.000 de persoane, deci gândiți-vă 20.000 de familii bucureștene, care în majoritatea cazurilor se bazează pe acest salariu ca unică sursă de venit, deci nu ne putem juca cu lucrurile acestea, nu discutăm de mari contracte, discutăm despre funcționalitatea de zi cu zi a Primăriei", a explicat viceprimarul Capitalei.

Reamintim că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat pentru 30 de zile, pentru luare de mită. Decizia a fost luată noaptea trecută de Tribunalul Bucureşti, la finalul unor audieri maraton.

Potrivit anchetatorilor, Oprescu ar fi primit de la un subaltern nouă tranşe de câte 20 sau 30.000 de euro, mită provenită din contracte încheiate de Primărie, dar şi de la alte persoane.

"Nu există ordonatori principali de credite, nu există director economic, deci nimeni nu poate să semneze pentru o sumă mai mare de 1 milion de lei. Pe termen foarte scurt, zilele acestea trebuie să se plătească salariile atât ale funcţionarilor din Primărie, cât şi pentru RATB, RADET. Discutăm de peste 20.000 de persoane. Multe din aceste familii se bazează pe acest salariu ca unică sursă de venit", a declarat viceprimarul Capitalei, Dan Darabont.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL