Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul a atacat la CCR legea privind înființarea ,,DNA-ului pădurilor”. USR acuză PNL de ”joc dublu”

Wednesday, 15 July 2020, 14:24 Sursă: Realitatea.net, hotnews

Uniunea Salvați România, care a inițiat proiectul de lege, acuză PNL că face un joc dublu și îi cere premierului Ludovic Orban să explice public motivele pentru care a luat o decizie ”în favoarea hoților de lemne”.

”DNA-ul Pădurilor trebuia să fie astăzi în vigoare, dar președintele nu s-a grăbit să promulge legea, probabil ca să dea timp Guvernului PNL să scrie sesizarea la CCR. Este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL”, a spus senatorul USR Allen Coliban, citat de hotnews.

Senatul, for decizional în acest caz, a adoptat proiectul pe 16 iunie, cu 119 voturi ”pentru” şi 11 abţineri. Potrivit proiectului, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu va fi condusă de un procuror-șef, asimilat prim-adjunctului procurorului general al Parchetului General, el urmând să fie ajutat de doi procurori-șefi adjuncți și de doi consilieri.

Proiectul de lege mai prevede ca, anual, să se constituie un depozit de cel puțin un milion de lei pentru acțiuni privind organizarea și constatarea infracțiunilor flagrante la dispoziția procurorului-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu, iar modul său de gestionare și de utilizare se va stabili prin ordin al acestuia.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL