Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gropile din România, capcane mortale pentru șoferi. Mii de români mor anual pe șoselele țării

Saturday, 24 October 2015, 10:51 Sursă: REALITATEA.NET

În România, şofatul înseamnă automat slalom printre gropi. Ne-am obişnuit deja cu asfaltul denivelat, cu amplasarea greşită sau chiar lipsa semnelor de circulaţie, cu lucrările de reparaţii abandonate fără să fie semnalizate corespunzător. Starea şoselelor din România duce INEVITABIL la accidente grave, arată Realitatea TV.

De exemplu, un şofer de tir a produs un accident mortal din cauza denivelărilor de pe centura Capitalei. Bărbatul a pierdut controlul vehiculului, care pur şi simplu a intrat pe contrasens şi a spulberat o maşină care circula regulamentar. Conducătorul auto nu a avut nicio şansă. Şoferul tirului este cercetat pentru ucidere din culpă, însă administratorul drumului s-a ales doar cu o amendă.

Abia după ce un şofer nevinovat şi-a pierdut viaţa, administratorul drumului a asflaltat zona cu denivelări. Dacă în urmă cu o lună, drumul ar fi arătat la fel ca şi acum, poate incidentul rutier nu ar fi avut loc.

Tot din cauza stării deplorabile a drumurilor, un camion s-a scufundat pur şi simplu în carosabil, pe Drumul Naţional 71. Lucrările de reabilitare de aici au început în urmă cu doi ani, însă constructorii au renunţat din lipsă de fonduri.

Pe o distanţă de aproape doi kilometri, DN 71 este un adevărat coşmar pentru şoferii care trec prin Pucioasa.

Probleme sunt şi pe şoseaua Pantelimon din Capitală. De ani de zile aceasta este cârpită, plombată, dar niciodată complet reparată. Astfel că, la câteva luni după reabilitare, drumul are nevoie din nou de reparaţii.

Una dintre gropile din soseaua Pantelimon din sectorul II din Capitală măsoară aproape un metru, iar dacă ne gândim la adâncime aceasta are aproape cinci centrimetri.

Şi pentru că s-au săturat să îşi tot repare maşinile, avariate din pricina gropilor, doi tineri din Braşov au acoperit cu pământ o groapă de pe DN1, care are 1,75 m lungime şi până la 15 cm adâncime şi apoi au plantat panseluţe, potrivit Pro TV.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL