Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fraudă cu fonduri europene. Cornel Penescu, condamnat la patru ani de închisoare

Thursday, 05 February 2015, 13:32 Sursă: REALITATEA.NET

Penescu a fost condamnat alături de fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare.

Omul de afaceri Cornel Penescu este incarcerat, el fiind condamnat definitiv, in septembrie 2013, la trei ani de inchisoare pentru mituirea senatorului PP-DD Antonie Solomon, fost primar al Craiovei.

O luna mai tarziu, Penescu a fost condamnat definitiv la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru mituirea a doi comisari de la Garda Financiara Arges.

De asemenea, fostul finantator al FC Arges mai are doua condamnari definitive de cate trei ani de inchisoare cu suspendare pentru dare de mita, una intr-un dosar in care a fost gasit vinovat ca l-a platit pe fostul arbitru Ionica Serea sa ajute echipa FC Arges intr-un meci cu Steaua Bucuresti si o alta intr-un dosar in care a fost gasit vinovat de mituirea fostului sef al Garzii Financiare Arges, Aurel Stoian, pentru ca acesta din urma sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu si sa protejeze interesele nelegale ale firmelor controlate de Penescu.

 

Fostul şef al CJ Argeş Constantin Nicolescu, condamnat la şapte ani şi opt luni de închisoare

 

Constantin Nicolescu, judecat pentru deturnare de fonduri europene de 1 milion euro

Procurorii DNA au mai acuzat ca, in cursul anului 2009, in urma licitatiei organizate de Consiliul Judetean Arges, contractul de reabilitare a podului Cateasca a fost atribuit, in mod nelegal, societatii comerciale Zeus SA, in conditiile in care, initial, castigatoare a licitatiei fusese declarata o alta societate, inlaturata ulterior, in mod arbitrar, de comisia de evaluare, dupa reluarea procedurii dispusa de Constantin Nicolescu.

Societatea inlaturata se prezentase cu o oferta financiara mai buna, respectiv cu 4,4 milioane de lei mai mica, suma ce reprezinta prejudiciu in dauna CJ Arges.

Lucrarile de constructie au fost executate de catre Zeus SA si Dracones Construct Grup SRL Pitesti, cea din urma avandu-l ca asociat pe ginerele lui Nicolescu.

Mai mult, furnizor de bunuri pentru constructia lucrarii era Setro Metal Group SA Campulung, firma controlata, de asemenea, de o ruda apropiata a fostului sef CJ Arges.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL