Fost şef SRI, citat în dosarul lui Kovesi

Wednesday, 17 July 2019, 23:11 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Goerge Maior va fi audiat pe 23 iulie la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în dosarul Nicolae Popa. Maior a mai fost citat la audieri la SIIJ şi în luna mai, dar nu a venit, invocând motive de sănătate. În acest dosar, au fost audiați deja Gabriel Oprea și Florian Coldea, ambii în calitate de martor.

George Maior, fost şef SRI şi actual ambasador al României în SUA, a fost citat pentru data de 23 iulie la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), pentru a fi audiat în dosarul aducerii lui Nicolae Popa în România, dosar în care Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat.

Maior a mai fost citat la audieri la SIIJ şi în luna mai. Ministerul Afacerilor Externe a comunicat însă Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție că George Maior nu se va putea prezenta la audieri, din motive de sănătate.

În acest dosar, au fost audiați deja fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, și fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, ambii în calitate de martor.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Pe 28 martie, Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secția de anchetă a magistraților, însă măsura a fost contestată în instanță. Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus ulterior revocarea măsurii controlului judiciar.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri