Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fiica ei a fost violată, dar mama a ales să tacă de ruşine. Ce a făcut violatorul după este cumplit

Monday, 11 January 2016, 14:54 Sursă: REALITATEA.NET

Atitudinea mamei din Micleşti de a ascunde violul, crezând că astfel îşi protejează fiica de oprobriul public, ascunde mentalităţile bolnave întâlnite în cazul infracţiunilor sexuale, când victimele sunt puse la zid, umilite, denigrate şi acuzate pe nedrept.

Violatorul din Micleşti, despre care judecătorii cred că este un caz patologic a fost arestat pe 16 august 2010 după ce a batjocorit o fetiţă de 13 ani. Copila se afla în vacanţă la nişte rude din comuna Micleşti, iar agresorul era om de curte, ajutând familia la treburile gospodăreşti.

Pe 15 august 2010, profitând că fetiţa a fost lăsată singură acasă, în momentul în care a mers pe un imaş pentru a lega o vită, aflată la păscut, individul s-a năpustit asupra copilei, a lovit-o şi a strâns-o de gât până când fata a leşinat. Inconştinentă fiind, copila a fost violată, iar în momentul în care a văzut că îşi revine, bestia a continuat agresiunea sexuală şi mai violent, copila leşinând din nou. După ce şi-a satisfăcut poftele animalice, a smuls fetei cerceii şi ureche şi lănţişorul de la gât şi a abandonat-o în pielea goală la marginea unei păduri.

Victime abandonate în stare de leşin, în pielea goală pe câmp

Când şi-a revenit, copila a alergat în pielea goală până în sat, la locuinţa rudelor, care erau plecate la un hram în satul vecin. Şi-a sunat unchiul anunţând ce s-a întâmplat. Când au ajuns acasă, oamenii şi-au găsit nepoata, într-un halat, plină de sânge, îngrozită şi plângând. Agresorul a fost prins în aceeaşi seară de poliţişti. Expertiza medico legală avea să confirme că fetiţa de 13 ani fusese supusă unei agresiuni sexuale violente, prezenta leziuni genitale şi anale severe, şi tumefacţii pe corp, necesitând 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Copila le-a spus anchetatorilor că a încercat să lupte cu agresorul dar nu a reuşit să îl doboare, iar medicii legişti au confirmat că pe corpul individului se aflau zgârieturi şi leziuni specifice unei infracţiuni de viol. În timp ce poliţiştii din Vaslui desfăşurau cercetări în acest caz, două copile şi-au făcut curaj şi au mers la anchetatori, spunându-le că şi verişoara lor a fost agresată de acelaşi individ, în urmă cu un an, dar mama fetei a refuzat să depună plângere. Ceea ce părea a fi o glumă proastă pentru poliţişti, s-a dovedit a fi o poveste de-a dreptul dramatică.

 Atrocitate sexuală ieşită din comun

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că, în vara anului 2009, timp ce fata de 14 ani se îndrepta acasă, dinspre satul Chirceşti, spre Micleşti, a fost atacată de acelaşi bărbat. Agresorul, Cătălin Cozma a acţionat aproape identic, a trântit victima de pământ, a lovit-o şi a strâns-o de gât până a leşinat, după care a violat-o cu sălbăticie. În timpul actului sexual, minora şi-a revenit, fapt pentru care inculpatul a lovit-o din nou cu palmele peste faţă, apoi a întors-o cu faţa în jos şi a întreţinut cu ea un act sexual anal. La sfârşit, inculpatul a întrebat-o pe minoră dacă are bani asupra ei, apoi a controlat în buzunarele pantalonilor acesteia, fără a găsi bani. Minora s-a îndepărtat de locul faptei în fugă, iar acasă i-a relatat mamei cele întâmplate.

După aproximativ o lună, în timp ce se afla în vizită la două verişoare, în curtea rudelor a intrat violatorul. Îngrozită, copila a început să plângă şi s-a refugiat într-o cameră.

Atunci, verişoarele au aflat ce se întâmplase, însă victima le-a rugat să nu mai spună nimănui pentru că aşa a stabilit cu mama, pentru ”a nu se face de ruşine în sat”.

Victime distruse psihic

Fără ajutor de specialitate, copila de 14 ani a fost profund marcată de trauma violului. Evaluată psihologic abia după un an, specialiştii au stabilit că minora ”a fost victima unui abuz sexual violent şi a unei ameninţări cu moartea, cu urmări psihice grave: instabilitate emoţională accentuată, depresie puternică, ideaţie suicidală, anxietate puternică, stimă de sine şi imagine de sine scăzute, sentimente accentuate de vinovăţie, inutilitate, furie, iritabilitate, tensiune psihică, emotivitate, închidere în sine, trăirea cu intensitate a emoţiilor, speranţă în viitor scăzută”.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL