Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Familia Aurei Ion, tânăra decedată în Apuseni, plângere penală împotriva lui Arafat

Monday, 13 May 2019, 17:16 Sursă: REALITATEA.NET

Acțiunea penală este motivată de faptul că Raed Arafat ar fi solicitat intervenția cu un avion SMURD, deși știa, susțin apărătorii familiei Aurei Ion, că acesta nu are dotările necesare pentru a interveni pe timp de noapte și în condiții de ceață.

"Am formulat o plângere în cadrul dosarului de urmărire penală, dosar în care s-a dat o soluție de clasare pe operațiunile de localizare-căutare-salvare, soluție față de care am formulat plângere. Am ajuns cu plângerea în instanță, la ICCJ, iar acum am reformulat toate apărările făcute în cadrul urmăririi penale”, a declarat, pentru Mediafax, avocata familiei Aurei Ion.

Acțiunea penală este motivată de faptul că Raed Arafat a solicitat intervenția cu un avion SMURD, deși știa, susțin apărătorii familiei Aurei Ion, că acesta nu are dotările necesare pentru a interveni pe timp de noapte și în condiții de ceață.

Dosarul care vizează intervenţia autorităţilor pentru localizarea şi salvarea victimelor se află la Înalta Curte de Casație, care va hotărî, miercuri, dacă va dispune sau nu clasarea acestuia.

 

Raed Arafat, prima reacție după ce s-a depus plângere penală împotriva sa în cazul Aurei IonÎn 20 ianuarie 2014, un avion de dimensiuni reduse care avea la bord un echipaj medical s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Munții Apuseni, la peste 1.400 de metri, între județele Alba și Cluj. Echipa medicală se îndrepta din București către Oradea, unde urma să preleveze ficatul unui donator. Adrian Iovan, pilotul avionului, a murit la scurtă vreme după impact, iar tânăra studentă la Medicină, Aurelia Ion, a murit înainte ca un echipaj de medici să ajungă la aeronavă. În urma accidentului aviatic, au supraviețuit copilotul și celelalte 4 cadre medicale care se aflau la bordul avionului.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL