Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Facebook face anunţul care dă peste cap planurile politicienilor

Wednesday, 16 January 2019, 19:14 Sursă: REALITATEA.NET

''În pregătirea alegerilor majore din lume în acest an, noi continuăm să ne urmărim obiectivele de a împiedica interferenţele străine şi de a le da oamenilor mai multe informaţii despre reclamele pe care vor să le vadă pe platformele noastre'', a indicat Facebook pe site-ul său.

Compania ia în calcul să ofere ţărilor Uniunii Europene instrumente de transparenţă publicitară înaintea alegerilor europarlamentare din 23-26 mai.

Practic, reţeaua de socializare va extinde la nivel mondial principii pe care deja le-a introdus în SUA, Marea Britanie şi Brazilia. Astfel, autorii reclamelor politice trebuie să-şi indice identitatea şi locul unde se află înainte de a le putea posta online.

În India, de exemplu, Facebook va pune la dispoziţie o bibliotecă digitală a reclamelor politice, pe care internauţii o pot consulta pentru a afla  cunoaşte autorii, bugetele asociate şi alte informaţii, în special demografice. Astfel de biblioteci s-au constiutuit deja în timpul recentelor campanii din SUA, Marea Britanie şi Brazilia.

De o manieră generală, reţeaua Facebook se angajează să furnizeze până la finalul lunii iunie un set de reguli similare pentru difuzorii din întreaga lume.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL