Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Florin Iordache: Comisia de la Veneţia nu este Dumnezeu! Nu mă duc judecător la CCR!

Wednesday, 24 April 2019, 23:00 Sursă: REALITATEA.NET

Invitat la Realitatea TV, la emisiunea "Legile Puterii", Florin Iordache a încercat să minimalizeze criticile europene şi să pună accent pe faptul că modificările votate în plen respectă toate observaţiile,, până la o limită. "Ne uităm la Comisia de la Veneţia ca la Dumnezeu, ori modificările făcute miercuri respectă recomandările Comisiei. Repet, aceşti experţi fac nişte recomandări pe care statul respectiv dacă vrea le ia în seamă, dacă nu, nu. Comisia de la Veneţia nu a venit pentru Codul de Procedură Penală, ci pentru ordonanţele pe legile Justiţiei, ca urmare a plângerilor făcute de "pârâcioşii de serviciu, Öpoziţia şi Klaus Iohannis", a afirmat Iordache.

"Aceste ordonanţe în parte au fost necesare, în parte au fost şi mici greşeli, dar punctul meu de vedere va fi că ei nu sunt Dumenzeu, vin să se se informeze, dar România este stat suveran. Ce pot spune, să se oprească Parlamentul din legiferare, să nu mai aplicăm Constituţia?"  

Reacția Comisiei Europene după modificarea Codurilor Penale. Mesaj dur pentru România

Florin Iordache a dezminţit şi ideea că modificările votate miercuri ar fi fost impuse în regim de urgenţă pentru că procesul lui Liviu Dragnea se apropie de final, susţinând că s-a ajuns în acest situaţie din cauză că fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, nu şi-a respectat promisiunile. 

"Am ajuns în acest punct din greşeala noastră, că nu am trecut aceste modificări prin Parlament încă din iarnă, să nu mai aşteptăm ordonaţele promise de la Guvern. Tudorel Toader s-a angajat să facă ceva, ţinem agenda publică blocată timp de patru luni si n-a făcut nimic, Cu Codul Penal n-a făcut, cu Codul de Procedută Penală a n-a putut şi s-a creat o stare de nemulţumire, inclusiv la Bruxelles, aţi văzut că dl. Timmermans avea temeri că cine ştie ce nenorociri pregătim noi," a afirmat Florin Iordache, invitat în emisiunea lui Denise Rifai de la Realitatea TV.

NU plec judecător la CCR 

Fostul ministru al Justiţiei a infirmat, în exclusivitate la Realitatea TV, informaţia apărută pe surse potrivit căreia ar urma să fie numit judecător la Curtea Constituţională. "Nu mi s-a propus nimeni şi oricum nu mă voi duce. Mă voi duce la CCR din postură de parlamentar, ca să susţin subiecte pe teme constituţionale. Pot să vă spun că pe 7 mai veți afla nominalizările PSD de la Senat și Camera Deputaților pentru CCR", a afirmat Florin Iordache.    

Mandatele a trei judecători CCR se vor încheia în această vară. Înlocuitorii vor fi propuşi, câte unul, de la fiecare camera a Parlamentului şi din partea Preşedinţiei. Potrivit surselor politce, favorită pentru nominalizare din partea Palatului Cotroceni ar fi actuala şefă a ÎCCJ, Cristina Tarcea.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL