Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

EXCLUSIV - Ambulanţa privată, taxi cu girofar pe bani grei

Saturday, 18 November 2017, 18:38 Sursă: REALITATEA TV

Un pacient care, de fapt, nu e pacient pentru că... nu are nicio problemă de sănătate! Iar la dispeceratul serviciului privat de ambulanță se știa, pentru că reporterul sub acoperire s-a prezentat drept reprezentantul unui om de afaceri, dispus să plătească bine ca să ajungă rapid la destinație.

La ora fixată, ambulanța este la aeroport, pregătită să-l ia pe clientul bogat.

În doar 19 minute, la o oră cu trafic intens, ambulanța a străbătut tot orașul Otopeni și Capitala până în centru, în apropierea Ateneului Român. Aici... surpriză!

Realitatea TV a sesizat, în prealabil, Brigada de Poliție Rutieră și Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne cu privire la această situație. Cele două instituții au intrat rapid în alertă pentru verificări.

"În cauză, conducătorul auto a fost sancționat pentru lipsa documentelor obligatorii și trecere la culoarea roșie. I s-a reținut permisul de conducere pentru 30 de zile", informează poliţiştii.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, șoferul nu avea nicio pregătire pentru prim-ajutor, ambulanța nu era omologată decât pentru transportul cadrelor medicale, nu al pacienților, iar fișa a fost completată cu un diagnostic fictiv.

Raed Arafat a explicat: "A fost folosită pe post de taximetru de urgență. Acest serviciu de ambulanță, în mod deosebit a fost închis în 2015 pentru câteva luni din cauza unor nereguli grave în activitatea de acordare a asistenței de urgență".

Interesant este că, deși ambulanța a fost solicitată doar pentru transport, nu pentru o problemă medicală, șoferul ambulanței spune că a preluat cazul cu un diagnostic de la dispecerat.

Serviciul respectiv de ambulanță a fost închis temporar în 2015, la scurt timp după ce nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu a murit, după ce a fost diagnosticată greșit de un medic din cadrul companiei.

 
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL