Câinele tău latră după ora 22? Eşti bun de plată

Thursday, 19 October 2017, 11:51 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

La Braşov  se aplică Legea nr. 258 din 2013, care, printre altele, prevede că într-un apartament, pot fi crescuţi maxim doi câini.

Reprezentanţii Primăriei Braşov au precizat că, în baza acestui act normativ, Poliţia Locală poate efectua controale, având inclusiv dreptul de a solicita documentele animalelor de companie, notează brasovultau.ro.

Dacă locatarii reclamă faptul că vecinii au căţei gălăgioşi, care latră după ora 22, agenţii poliţiei locale pot aplica amenzi, în baza prevederilor legale referitoare la ordinea şi liniştea publică.

În plus, în cazul în care locatarii sunt nemulţumiţi de vecinii care au prea mulţi căţei sau au unii care sunt gălăgioşi, ei se pot adresa şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov, unde există o „poliţie a animalelor”.

De altfel, mai există şi Legea 61 / 1991, iar art. 2, alin.(1), lit. 29 spune că: "constituie contravenţie şi se sancţionează tulburarea liniştii locatarilor între orele 22, 00-8, 00 şi 13, 00-14, 00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediată vecinătate a acestora".

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL