Epidemie de rujeolă în Arad: peste o mie de cazuri confirmate și șase decese

Monday, 31 July 2017, 13:54, Sursă: REALITATEA.NET

Autoritățile din Arad sunt în alertă din cauza epidemiei de rujeolă care a luat amploare. Până în prezent au confirmate peste o mie de cazuri și șase decese.  

Adaugă părerea ta

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), judeţul Arad se confruntă cu o epidemie de rujeolă, fiind înregistrate până în prezent 1002 de cazuri, cu şase decese, notează glsa.ro.   

Autoritățile au demarat o campanie de informare. „Recomand şi îi rog pe toţi părinţii să îşi vaccineze copiii împotriva rujeolei, astfel încât să fie preîntâmpinate orice alte îmbolnăviri care, iată, pot avea consecinţe tragice. De aceea, fac un apel cetăţenilor care vor participa la întâlnirile cu medicii specialişti ai Direcţiei de Sănătate Publică să îi asculte şi să înţeleagă beneficiile vaccinării. Este vital să avem copiii sănătoşi, iar pentru acest lucru trebuie să luăm în considerare ceea ce ne recomandă specialiştii. Noi, reprezentanţii instituţiilor publice, ne vom da tot concursul pentru a creşte procentul copiilor vaccinaţi, pentru a ajunge cu informaţia relevantă la fiecare părinte”, a declarat prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea.