Elena Udrea face turul instanțelor. "Nu am cum să fiu condamnată în dosarul Gala Bute"

Tuesday, 12 November 2019, 10:15 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Elena Udrea a ajuns în fața magistraților de la Curtea de Apel București. Fostul ministru al turismului a declarat în fața presei că își dorește ca dosarul Gala Bute să fie rejudecat.

"Îmi doresc să mă rejudec în acest dosar. Au fost aduși judecători cu dedicație, de ex. Ionuț Matei, îmi doresc să mă rejudec pentru că nu am cum să fiu condamnată în dosarul Gala Bute.", a spus Udrea. 

Comisia Europeană precizează, într-un răspuns transmis Curţii de Justiţie a UE, sesizată de instanţa supremă în dosarul Gala Bute, că decizia CCR privind completurile de 5 judecători poate fi aplicată, întrucât legislaţia europeană nu interzice, potrivit unui document prezentat de avocatul lui Udrea.

Reprezentanţii Comisiei Europene au transmis un răspuns către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (sesizată de ICCJ in dosarul Gala Bute) în care se arată că decizia Curţii Constituţionale a României în privinţa completurilor de 5 judecători poate fi aplicată în procesele penale din România, deoarece legislaţia europeană nu interzice acest lucru.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a declarat că răspunsul Comisiei Europene poate avea drept consecinţă repunerea pe rol al cauzei Gala Bute.

 

„Noutatea în această procedură este poziţia Uniunii Europene care a fost exprimată în dosarul de care v-am vorbit, prin Comisia European. Acesta este răspunsul oficial al Comisiei Europene în dosarul nostru de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, care spune că instanţa naţională, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuie să respecte deciziile Curţii Constituţionale conform dreptului intern, pentru că dreptul Uniunii Europene nu interzice acest lucru. Consecinţa din punctul meu de vedere ar fi respingerea sesizării formulate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi repunerea pe rol a cauzei. Iar în virtutea deciziilor Curţii Constituţionale trebuie rejudecate acele cauze, undeva în primăvara anului viitor vom avea o soluţie în această cauză”, a declarat Veronel Rădulescu.

 
 

Procesul privind contestaţia Elenei Udrea faţă de condamnarea de 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute a fost suspendat până când CJUE răspunde la 3 întrebări transmise de Înalta Curte.

 

Astăzi are loc un nou termen în procesul privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile din 2009. Tot astăzi, Udrea este citată și la Instanța Supremă.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri