Elena Udrea ar putea fi extrădată. Mandat european și internațional de arestare

Wednesday, 06 June 2018, 09:38, Sursă: REALITATEA.NET

Elena Udrea ar putea fi extrădată din Costa Rica. Pe numele său s-a emis mandat european și internațional de arestare.

Adaugă părerea ta

Elena Udrea susține că a obținut un certificat provizoriu de refugiat în Costa Rica, valabil timp de un an. Iar avocatul ei susține că va merge mai departe, în ciuda sentinței.

Fostul ministru a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru luare de mită, abuz în serviciu şi folosire de acte sau declaraţii false pentru obţinerea de fonduri europene, în dosarul ”Gala Bute”.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a respins apelul declarat de Udrea şi de către ceilalţi inculpaţi, fiind menţinută sentinţa dată de instanţa de fond.

Astfel, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obeja rămâne cu o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare.

Celelalte pedepse în dosar sunt: Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, trei ani de închisoare cu executare; Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere; Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.

Elena Udrea, șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Obreja, cinci ani