Șeful DNA a anunțat finalul dosarului Teldrum în care Dragnea este protagonist

Tuesday, 08 October 2019, 17:17 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Întrebat când va fi trimis dosarul TelDrum în instanţă, Călin Nistor a declarat că până la sfârșitul anului sigur se va da o soluție în dosarul lui Liviu Dragnea, încarcerat pentru trei ani și jumătate la Penitenciarul Rahova, în alt caz.

“Săptămâna trecută, s-a pronunţat Tribunalul Teleorman. A fost respinsă acea cerere de confirmare a redeschiderii urmăririi penale. Am discutat cu procurorul de caz şi şeful de secţie. Sper că într-un termen rezonabil să fie dată o soluţie în acel dosar. Până la sfârşitul anului, sigur se va da o soluţie. Sper să fie soluţionat cu o soluţie legală”, a declarat Călin Nistor.

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul Tel Drum, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Tribunalul Teleorman a respins cererea procurorilor DNA de a redeschide o parte a dosarului Teldrum, rezolvarea cazului revenind la o judecătoare apropiată familiei Dragnea. Și, deși procurorii DNA au cerut recuzarea acesteia, cererea a fost respinsă. Judecătoarea Emilia Enescu are toată familia angajată în aparatul de stat teleormănean, iar fratele acesteia a fost avocat pentu Valentin Dragnea.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ