Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ecaterina Andronescu, audiată la DNA în dosarul Microsoft: "Sunt suspectată de abuz în serviciu"

Thursday, 27 November 2014, 10:13 Sursă: REALITATEA.NET

Update 11.25. După 3 ore și jumătate de audieri, Ecaterina Andronescu a ieșit din sediul DNA, spunând: ”Nu am dat declarații, am discutat cu doamna procuror, sunt suspectată de abuz în serviciu”, a spus aceasta.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a fost audiată joi, la DNA, în dosarul licenţelor Microsoft, în care este suspectată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, faptele vizate fiind din perioada în care aceasta a fost ministru al Educaţiei, scrie Mediafax.

Surse judiciare au declarat că procurorii au citat-o pe Ecaterina Andronescu să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiată în dosarul Microsoft, după ce, în 19 noiembrie, Senatul a avizat începerea urmăririi penale a acesteia, pentru perioada în care a fost ministru al Educaţiei.

Potrivit surselor citate, Ecaterina Andronescu trebuia să se prezinte la DNA în jurul orei 10.00, însă aceasta a venit mai devreme cu mai bine de două ore.

Senatorul Ecaterina Andronescu a fost ministru al Educaţiei în perioadele 2000-2003 şi 2008-2012, în dosarul Microsoft fiind suspectată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Procurorii susţin că Andronescu, în perioada în care a fost ministru al Educaţiei, ar fi procedat la aprobarea bugetului pentru derularea Programului "Sistem Educaţional Informatizat" şi respectiv pentru proiectul ce a vizat licenţierea Microsoft. De asemenea, Andronescu ar fi iniţiat şi avizat proiecte de Hotărâri de Guvern prin care s-ar fi urmărit favorizarea firmelor Compaq şi Siveco, respectiv firmele colaboratoare ale acestora şi ar fi stabilit, printr-un Memorandum, firmele care să participe la realizarea proiectului, atestând în mod nereal că acestea fac parte dintr-un consorţiu.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL