Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DOSARUL PERMISELOR. Gorj:Trei instructori auto şi fiul unuia din aceştia, condamnaţi cu suspendare

Friday, 17 January 2014, 17:37 Sursă: Mediafax

DOSARUL PERMISELOR. Astfel, Gheorghe Frăţilescu, care este administrator şi instructor auto la propria şcoală de şoferi, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare de cinci ani. Georgiana Stroe, de asemenea, administrator şi instructor la propria şcoală de şoferi, a primit aceeaşi pedeapsă.

Ionuţ George Stroe, fiul Georgianei Stroe, acuzat de complicitate la trafic de influenţă, a fost condamnat doi ani de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare de patru ani.

Totodată, instructorul auto Petre Bogdan, acuzat că a intervenit pe lângă examinatorii auto pentru favorizarea obţinerii permisului de conducere de către cursanţi de-ai săi, a fost condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare.

DOSARUL PERMISELOR. Magistraţii Tribunalului Gorj au dispus punerea în libertate a instructorilor auto, aceştia fiind arestaţi preventiv din luna noiembrie, când la Târgu Jiu au avut loc mai multe precheziţii în acest dosar.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la inculpaţi a unor sume de bani primite de la investigatori sub acoperire în cursul anului 2013, când au fost realizate mai multe flagrante ce au dus la prinderea acestora.

"Confiscă de la inculpatul Frăţilescu Gheorghe sumele de: 600 de lei în folosul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (fondul de flagrant); 150 de lei în folosul Direcţiei Generale Anticorupţie şi contravaloarea în lei a 150 de euro, la cursul de schimb de la data executării măsurii, în folosul statului; de la inculpata Stroe Georgiana sumele de 900 de lei lei în folosul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (fondul de flagrant) şi 200 de lei în folosul Direcţiei Generale Anticorupţie şi de la inculpatul Bogdan Petre sumele de: 1.300 de lei în folosul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (fondul de flagrant) şi 100 de lei în folosul Direcţiei Generale Anticorupţie", se arată în decizia Tribunalului Gorj.

DOSARUL PERMISELOR. Instanţa a mai dispus menţinerea sechestrului asigurator asupra unor sume găsite asupra celor patru în momentul descinderilor, fiecare inculpat trebuind să plătească statului cheltuieli judiciare în valoare de 13.500 de lei.

Tribunalul Gorj a decis şi desfiinţarea înscrisurilor existente la dosarele de şcolarizare a investigatorilor sub acoperire care au lucrat la acest caz.

Sentinţa Tribunalului Gorj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL