Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doi români, ARESTAȚI în Turcia pentru participarea la puciul eșuat. Ministru turc: "Aveţi grijă!"

Wednesday, 17 August 2016, 17:26 Sursă: REALITATEA.NET

Cei doi cetăţeni români se numesc Augustin Chifane şi Cristina Chifane şi locuiesc în Turcia, fiind angajaţi ca lector şi respectiv asistent la Universitatea din Karabuk, au declarat surse oficiale pentru agenţia Mediafax.

Cei doi au fost ridicaţi şi reţinuţi pe 13 august de autorităţile turce, acţiunea având loc în cadrul campaniei de identificare a celor care au participat la tentativă de lovitură de stat din 15 iulie, şi au fost eliberaţi marţi, 16 august, după trei zile, au precizat aceleaşi surse.

Împotriva celor doi nu au fost formulate acuzaţii, dar la momentul eliberării le-au fost reţinute telefoanele mobile şi laptop-urile.

Cazul celor doi români este confirmat şi de Ministerul Afacerilor Externe. Într-un răspuns la solicitarea Mediafax, ministerul anunţă că misiunea diplomatică le-a pus la dispoziţie celor doi un avocat şi un traducător.

Ministru turc în România: Aveţi grijă cu şcolile Gulen, să nu se întâmple şi în România ca în Turcia

Nihat Zeybekci, ministrul Economiei din Turcia, a avertizat miercuri, într-o conferinţă de presă la Bucureşti, că şcolile din mişcarea Gulen din România ar putea fi la baza unei lovituri de stat cum a fost cea din Turcia în 15 iulie.

"Vă privim ca pe nişte prieteni şi vă spun cu toată sinceritatea să aveţi mare grijă cu şcolile organizaţiei teroriste FETO, este posibil să se întâmple peste ceva vreme şi aici ce s-a întâmplat în Turcia", a susţinut ministrul turc.

În ce priveşte reacţia autorităţilor române în legătură cu şcolile, Zeybekci a spus că acestea trebuie să acţioneze cum consideră că este corect.

"Noi am trecut prin aşa ceva şi nu vă dorim să treceţi prin această experienţă", a mai spus demnitarul, conform Mediafax.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL