Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DNA: Radu Mazăre nu şi-a trecut în declaraţiile de avere din 2012 contul de la banca din Israel

Wednesday, 16 April 2014, 16:53 Sursă: REALITATEA.NET

"Din ordonanţa privind efectuarea în continuare a urmăririi penale, întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora în declaraţiile de avere formulate în datele de 11 mai 2012 şi 29 iunie 2012, de către Mazăre Radu Ştefan, nu este trecut contul personal deschis la o unitate bancară din Israel", arată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un comunicat de miercuri.

În acest cont, spun anchetatorii, a fost virată de către o societate comercială, la 13 septembrie 2011, suma de 95.000 de euro.

Astfel, arată DNA, "această informaţie nu apare nici la rubrica IV – 1, respectiv active financiare - conturi şi depozite bancare, fonduri de investiţii, forme echivalente de economisire şi investire, inclusiv cardurile de credit, dacă valoarea însumată a tuturor acestora depăşeşte 5.000 de euro".

De asemenea, notează procurorii, nu apare nici transferul făcut de firma respectivă în contul personal al lui Radu Mazăre, la rubrica VII - venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că procurorii au extins ancheta în dosarul de corupţie şi l-au pus sub acuzare şi pentru fals, în legătură cu declaraţiile sale de avere şi împrumutul făcut, cu mult timp în urmă, cetăţeanului de origine greacă.

"Am depus un înscris, respectiv contractul meu, de acum 10 ani, de împrumut. M-au anunţat că au extins urmărirea penală pentru fals în declaraţii, declaraţiile mele de avere. Şi am stat să studiez dosarul", a spus Radu Mazăre.

Primarul Constanţei a arătat că nu doreşte să comenteze acuzaţiile şi situaţia dosarului său, amintind că procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a făcut sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii în cazul său, pentru unele afirmaţii.
"Cred că astăzi, dacă încep să vă dau detalii, o să spună (Kovesi, n.r.) că fac justiţie la televizor. Tot ce pot să vă spun e că m-am uitat în cele 10 dosare (...) Dar nici asta nu am voie să vă spun", a precizat Mazăre.

Întrebat dacă a mai vorbit cu Elan Schwartzenberg după declanşarea scandalului, Radu Mazăre a spus că nu a mai discutat cu acesta, dar a reamintit că are o relaţie de prietenie cu omul de afaceri.

"Trăim într-o ţară în care, nu vă supăraţi pe mine, dar nu eu trebuie să mă dezvinovăţăsc că de ce am împrumutat un prieten grec, că de ce un alt prieten îmi dă nişte bani... Noi suntem într-o ţară în care cei care acuză trebuie să demonsteze că sunt vinovat. Nu eu acuma ies şi trebuie să explic viaţa mea", a arătat Mazăre.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL