Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DNA preia ancheta privind Secția de Arși de la Spitalul Floreasca

Monday, 18 July 2016, 08:25 Sursă: REALITATEA.NET

În luna mai, Corpul de Control al premierului a efectuat verificări la Secţia de Arşi a Spitatului Floreasca, unde s-au descoperit operaţii fictive, potrivit Realitatea TV. Astfel, inspectorii guvernamentali au anunţat că vor sesiza organele de cercetare penala daca vor avea indicii privind existenta unor declaratii false din partea reprezentantilor Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca".

Pe pagina de facebook a Corpului de Control al premierului au fost postate mai multe informaţii despre controlul efectuat, precum şi documentele cerute în urma controlului:

"Fata de informatiile comunicate in cadrul conferintei de presa din data de 4 mai 2016 a Ministerului Sanatatii, prezentam documentele emise de catre Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca in cadrul controlului Corpului de Control al Prim Ministrului cu privire la interventia de urgenta in urma tragediei de la clubul "Colectiv", in ceea ce priveste functionarea si utilizarea efectiva a Unitatii de Arsi Grav din aceasta unitate. Corpul de Control va analiza in continuare neconcordantele constatate cu privire la utilizarea Unitatii de Arsi Grav si va sesiza organele de cercetare penala daca va avea indicii privind existenta unor declaratii false din partea reprezentantilor Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca", se arată pe pagina de facebook a Corpului de Control.

În timpul unei conferinţe de presă, şeful Corpului de Control al ministrului Sănătăţii a recunoscut că la Unitatea de Arși de la "Floreasca" nu au fost efectuate operaţii, deşi, iniţial, conducerea spitalului îi comunicase premierului Dacian Cioloş că în noua secţie avuseseră loc intervenţii chirurgicale.

"Unitatea s-a deschis și s-au făcut 78 de operații, dintre care 67 cu victime de la Colectiv au fost făcute în Unitatea Modernă de Arși", răspundea spitalul, în scris, către Corpul de control al lui Dacian Cioloș

Pe 21 aprilie, managerul Spitalului Floreasca, Nicuşor Louchi, a fost demis de ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, pentru că Secţia de Arşi nu este complet funcţională.

"Este absolut revoltător faptul că nici în acest moment, dacă Doamne fereşte se întâmplă o nenorocire în Bucureşti sau în ţară, acest bloc nu funcţionează la întreaga lui capacitate. Sunt banii bucureştenilor, sunt banii românilor, românii nu acceptă să se facă afirmaţii care nu corespund cu realitatea. Nu am venit să tai panglici şi nu cred că acesta este scopul de a anunţa triumfalist realizări. Sunt lucruri normale, investiţii pe care românii le fac din banii lor bani faţă de care suntem responsabili. Barocamera nu funcţionează nici în acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul instituţiei", spunea ministrul.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL