Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DIICOT, anunț privind prima fată dispărută: ”Un necunoscut i-a anunţat familia că tânăra este...”

Saturday, 27 July 2019, 08:16 Sursă: REALITATEA.NET

Pe 15 aprilie 2019, lucrătorii Postului de Poliţie Dioşti au fost sesizaţi, prin plângere, de către un bărbat din comuna Dioşti, sat Radomir, judeţul Dolj, cu privire la faptul că, nepoata sa, în vârstă de 18 ani, a plecat voluntar de acasă, din comuna Dioşti, către municipiul Caracal şi nu a mai revenit.

Trei zile mai târziu, pe 18 aprilie, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au dispus începerea urmăriririi penale pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Ulterior, dosarul a fost declinat către filiala DIICOT, sub acuzaţia de trafic de persoane, asta având în vedere că bunicul adolescentei a fost sunat ed două ori, pe 15 şi 19 aprilie, şi i s-a spus că Mihaela este în Elveţia şi nu mai doreşte să se întoarcă în ţară.

"Prin ordonanţa din 30.05.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului către D.I.I.C.O.T. - S.T. Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p., având în vedere că bunicul fetei a fost contactat telefonic, în datele de 15.04.2019 şi 19.04.2019, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat că aceasta nu mai doreşte să se întoarcă acasă, fiind pe teritoriul Elveţiei. Prin ordonanţa din 06.06.2019 a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 alin.1 lit. a C.p, raportat la împrejurările cauzei, la modul şi mijloacele de săvârşire, la datele personale ale victimei, la locul de unde fuseseră iniţiate apeluri telefonice către familia victimei, considerându-se că sunt indicii temeinice de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale", arată DIICOT, într-un comunicat de presă.

CITEȘTE AICI FILMUL COMPLET AICI AL CUMPLITELOR CRIME DIN CARACAL!

Pe 26 iulie 2019, DIICOT Craiova a cerut Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenţei de soluţionare a dosarului înregistrată la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală ce are ca obiect infracţiunea de trafic de persoane, având în vedere faptul că, din datele obţinute de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal şi ulterior din surse publice, au rezultat indicii că între cauza penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi cauza penală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova există cazul de reunire.

Astfel, s-a constatat acelaşi modus operandi, respectiv răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliştilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniştirea lor sau inducerea unei piste false,precum şi împrejurările de timp şi de loc.

Procurorii DIICOT arată că în cauza înregistrată la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au fost efectuate cercetări cu privire la faptă, iar din datele existente până în prezent nu a rezultat vreo bănuială rezonabilă cu privire la identitatea făptuitorilor.

Mihaela a plecat de acasă, din localitatea Dioşti, judeţul Dolj, pentru a ajunge la Caracal şi nu s-a mai întors. Tânăra de 19 ani este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnic Costin D. Neniţescu, din Craiova. Rudele au dat-o dispărută pe fată, iar poliţiştii o caută de mai bine de mai bine de trei luni, conform mediafax.ro

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL