Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dicționarul Oxford s-a îmbogățit: Experții au introdus noi cuvinte! Care sunt acestea

Friday, 16 December 2016, 15:59 Sursă: REALITATEA.NET

Brexit este definit ca fiind „(propusa) retragere a Regatului Marii Britanii din Uniunea Europeană și procesul politic asociat cu acest lucru”, scrie Rador.

„Uneori este utilizat în special în legătură cu referendumul care a avut loc în Regatul Unit la 23 iunie 2016, la care majoritatea alegătorilor au fost pentru retragerea din UE”, este parte a definiției pentru Brexit, transmite „The Guardian”.

Editorul dicţionarului Oxford, Fiona McPherson, a declarat că Brexit este unul dintre termenii care a trecut cel mai rapid de la generare la definiție și este foarte neobișnuit că utilizarea unui cuvânt să fie utilizat atât de repede în cotidian.

„De la un nou cuvânt de acum câțiva ani a ajuns pe prima pagină a cotidienelor într-o limbă străină, fapt care dovedeşte că acum acesta este un cuvânt mondial, şi nu un cuvânt care este folosit doar aici”, a precizat McPherson.

Dicționarul Oxford a primit un alt termen similar – Grexit, care este definit ca o posibilă ieșire a Greciei din Zona Euro.

Printre alte cuvinte noi incluse în dicţionarul Oxford se numără şi youtuber, „un utilizator frecvent de partajare a videoclipurilor aflate pe site-ul YouTube, mai ales de cineva care produce și apare în înregistrările video”.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL