DEZVĂLUIRI în cazul ADAMESCU: zeci de mii de euro, ŞPAGĂ PENTRU JUDECĂTORI

Thursday, 22 May 2014, 12:34 Sursă: REALITATEA TV

Nici la sosire, nici la plecare omul de afaceri nu a vrut să facă declaraţii. Mai mult, gărzile de corp ale omului de afaceri au îmbrâncit jurnaliştii aflaţi la sediul DNA.

Dan Adamescu este suspectat că i-ar fi mituit pe doi dintre judecătorii de la Tribunalul Bucureşti arestaţi pentru corupţie. Din motivarea judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti reiese că magistraţii luau bani de la omul de afaceri prin intermediari.

"ROVENŢA ELENA, judecător la Tribunalul Bucureşti – secţia a VII – civilă, la data de 10.12.2013, a primit de la ADAMESCU GRIGORE DAN şi ADAMESCU BOGDAN ALEXANDER, prin intermediul martorului ONUŢE DANIEL şi a denunţătoarei BORZA MONICA ANGELA, suma de 5.000 euro pentru soluţionarea favorabilă a două dosare", se arată în motivarea Curţii de Apel Bucureşti.

Nu doar Elena Rovenţa ar fi luat mită de la Dan Adamescu, ci şi magistratul Ion Stanciu.

"STANCIU ION, judecător sindic la Tribunalul Bucureşti – secţia a VII – civilă, în cursul lunii decembrie 2013, a primit de la ADAMESCU GRIGORE DAN şi ADAMESCU BOGDAN ALEXANDER, prin intermediul martorului ONUŢE DANIEL şi a denunţătoarei BORZA MONICA ANGELA, suma de 15.000 euro pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar, iar în perioada septembrie 2013-mai 2014, acelaşi inculpat a primit, cu titlu de mită, de la denunţătoarea Cândea Cristina Elena, prin intermediul denunţătoarei Udăţeanu Luana, suma totală de 7.300 lei şi produse de patiserie, în şapte tranşe", mai menţionează sursa citată.

Banii i-ar fi fost daţi lui Ion Stanciu pentru ca magistratul să desemneze o anumită firmă în calitate de lichidator provizoriu în cauzele repartizate spre judecată completului C3 pe care îl conduce.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL