Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Detalii HALUCINANTE din dosarul procurorului Cătălin Ceort: Magistratul a cerut mită 260.000 de euro

Wednesday, 26 April 2017, 13:31 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit rechizitoriului prin care Cătălin Nicolae Ceort și Victor Ignat, la data faptei avocat suspendat în cadrul Baroului București, au fost trimiși în judecată pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită, inculpații au fost colegi de grupă în facultate și au rămas prieteni, scrie Agerpres.

"Spre sfârșitul anului 2016 inculpatul Ceort Cătălin Nicolae deținea funcția de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, iar inculpatul Ignat Victor rămăsese fără ocupație, în contextul în care postul de consilier juridic ocupat anterior de acesta în cadrul (...) S.R.L. a fost restructurat, intenționând să-și reia activitatea de avocat în cadrul Baroului București, de unde fusese suspendat ca urmare a neachitării unor taxe. Cunoscând că inculpatul Ignat Victor avea probleme financiare ca urmare a pierderii locului de muncă, inculpatul Ceort Cătălin Nicolae, care avea în instrumentare un dosar penal în care era cercetat, pentru infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, alături de alte persoane, și (...), i-a propus celui dintâi să-i pretindă persoanei cercetate suma de 260.000 de euro, în schimbul adoptării unei soluții favorabile, din care acesta urma să păstreze pentru sine suma de 30.000 de euro", arată procurorii.

Conform datelor din rechizitoriu, magistratul este cel care a avut inițiativa pretinderii sumei de 260.000 de euro și tot el a furnizat detalii referitoare la întrebările pe care urma să i le adreseze persoanei cercetate cu ocazia audierii din data de 20 decembrie 2016, precum și cu privire la ceea ce s-a întâmplat în timpul respectivei anchete.

"În acest sens, în cursul lunii decembrie 2016, procurorul Ceort Cătălin Nicolae i-a transmis inculpatului Ignat Victor întrebările și răspunsurile pe care trebuia să le dea persoana pe care o cerceta ((...)), în cadrul audierii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde fusese citată pentru data de 20.12.2016, ora 10.00. Totodată, în ziua anchetei magistratul i-a dat detalii legate de audiere (în legătură cu incidentul privind nevizarea legitimației apărătorului ales al (...)) pentru ca inculpatul Ignat Victor să le transmită acestuia, tocmai pentru a-i crea convingerea că-l poate ajuta, pentru obținerea unei soluții favorabile", explică anchetatorii.

În cauză, procurorii DNA Ploiești au organizat și un flagrant.

"Același bărbat i-a spus că problema se va rezolva favorabil, că urmează să primească soluție de clasare în acest dosar în cursul lunii ianuarie 2017, dar că trebuie să plătească până la data de 21.12.2016 suma stabilită inițial, fără a mai rosti cuantumul. (...) i-a spus că nu deține toată suma de bani pretinsă, că termenul este prea scurt și că dorește mai întâi să aibă certitudinea că dosarul va fi soluționat favorabil lui, respectiv prin adoptarea unei soluții de clasare, context în care interlocutorul i-a atras atenția că dacă nu dă suma de bani într-un termen foarte scurt vor apărea probleme întrucât 's-a vorbit deja în acest sens și că ăia or să sară în aer'", arată DNA.

Omul de afaceri a propus să dea banii în două tranșe, prima urmând să fie remisă în cadrul unei întâlniri care urma să aibă loc într-un restaurant, unde procurorii DNA au și organiza flagrantul. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL