Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperire importantă: contraceptivul masculin, fără efecte secundare

Wednesday, 09 May 2018, 22:12 Sursă: REALITATEA.NET

Una dintre cele mai bune veşti este că acest nou contraceptiv a fost realizat pentru bărbați, nu pentru femei.

În prezent, există doar două contraceptive disponibile pentru bărbați: prezervativul și vasectomia, femeile având de ales între mai multe metode de contracepție.

În ultimii ani, oamenii de știință au depus eforturi considerabile pentru a găsi contraceptive pentru bărbați și a echilibra, cumva, balanța. Ultimul studiu a dus la descoperirea unor noi metode: un gel pe bază de hormoni și o pastilă care s-a dovedit eficientă și sigură. Chiar dacă nu au ajuns, încă, pe piață, vestea descoperirii lor a făcut înconjurul lumii, mai ales că nu provoacă dezechilibre hormonale.

Spermatozoizii sunt înotători foarte buni și reușesc să ajungă rapid la ovul. Noua pastilă reușește să elimine această abilitate.

"Compusul din această pastilă oprește capacitatea spermatozoizilor de a înota și limitează considerabil riscul de fertilizare a ovulului. Această calitate face din medicament candidatul ideal pentru contracepția masculină fără hormoni", spune Michael O'Rand, cel care a condus studiul.

Schimbările hormonale sunt cauza principală a efectelor adverse care apar atunci când se încearcă metode contraceptive: dureri de cap, pete pigmentare sau depresie. Până acum, medicamentul a fost testat doar pe maimuțe, dar promite rezultate.

Sursa

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL